Бургаският зоопарк отвори врати официално  днес, месец след като получи

...
Бургаският зоопарк отвори врати официално  днес, месец след като получи
Коментари Харесай

Бургаският зоопарк отвори врати

Бургаският зоопарк отвори порти публично  днес, месец откакто получи лиценз. С това зоологичеката градина става една от десетте в България с пдобен статут. 
  Любопитна е историята на зоопарка в бургаския квартал „ Черно море “, която стартира преди 20 години. „ В овощната градина открихме плантация за пауни, тя се разрастна и без да желаеме, стана най-голямата сбирка на тези касиви птици в Европа и Азия, сега те са към 320 ", връща се към началото пред Радио Бургас притежателят Кръстьо Дъбов. 
 Преди към 5 години общината в морския град Бургас му подава  и фермата стартира да се назовава „ Зоопарк Бургас “ и  да работи за лицензирането му. Лицензът доста задължава, само че той  ни дава спомагателна опция за продан на информация и екзотични животни, взаимопомощ за развъждането им, добави Дъбов. Първите примати към този момент са получени в зоопарка – по една двойка мадагаскарски лемури и от типа зелена морска котка.
  За наслада на децата от Бургас и гостенчетата на града през целия ден през днешния ден зоопаркът ще приема гости без входна такса. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР